Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

 

Det här kan du inte missa!

 

 

Blomkålsris!

Riv ett blomkålshuvud på rivjärnet.. jo just det!

Doppa "rivet" i hett vatten 10 sek (upp mot en minut). Tag upp och låt rinna av.

Servera Blomkålsriset i stället för vanligt ris. Jättegott!!

 

 

Brittas Köttbullar!

Sås:

Blanda färsen och rulla lite större bullar, bryn dem lätt. Efter varje omgång stekta bullar sparas skyn, som görs av lite vatten i pannan, det blir en liten buljong, spara i ett kärl bredvid.

Gör en avredning, på 2dl mjölk och 2msk mjöl. Vispa ihop redningen med buljongen tillsammans med 3dl grädde. Häll såsen över köttbullarna tillbaka i pannan och låt allt puttra ca. 10min. Smaka av och krydda. Tillsätt ev. lite soja. Rör så att inget bränner, späd med mjölk vid behov.

 

Husmor Lenas Fillimpa!

 

Kräftströmming (från morgon-tv)!

Salta strömmingsfiléerna och rulla ihop dem med köttsidan utåt. Strö på dill och dillfrö. Blanda tomatpurén med vatten och häll över filléerna. Täck med folie och sätt in i ugnen på 200 graders värme i ca 25 minuter. Servera med kokt potatis.

 

Annikas nyttiga Havrekakor!

Häll margarin över havregynen. Blanda alla ingidienser. Häll ut i en långpanna. Grädda mitt i ungen på 175 grader i 20 minuter.

 

 

Lis goda kola-sås!

Åk till affären och köp en burk kondenserad mjölk (brukar finnas vid bakavdelningen, ej mejeri). Lägg/ställ burken i en kastrull som man sedan fyller med vatten, det skall täcka hela burken. Sjud sedan på svag värme, utan lock, i 2-3 timmar (kan behöva fylla på med vatten) beroende på önskad konsistens. 2 timmar för kolasås, 3 timmar för lite tjockare till bakverk. Tag sedan upp burken och skölj under kallt vatten, öppna och VÓILA, supergod kolasås! Toppen som topping till vanlig vaniljglass!

 

Mormors snabba äpple-efterätt!

Plocka in några äpplen från trädet, ca 5-6 stycken. Skala dem och dela dem i fya delar.

Smörj en ungsform, lägg ut äpplena i formen.

Hacka en hög mandel.

Ta fram en kastrull, smält ner smör (ca. 100-200g), skopa i två dl. socker, två dl. havregryn, två msk. kanel och så mandel-hacket. Låt allt "gotta sig" och sjuda ihop någon minut. Blir den för tjock så tillsätt en skvätt vätska.

Bred eller häll havre-kanelen över äpplena och "Skjuts in i ung!

225¤ 20-30 min.

Njutes med Vaniljsås. Mums! Snabbt och gott.

 

Lenas Kotletter i Ugn!

Lägg benfria Kotletter i en ungsform/långpanna.

Vispa upp 1,5dl Grädde och blanda med 2dl Creme Fraiche, 0,5dl Soya och 0,5tsk Samal Olek.

Häll blandningen över Kotletterna och grädda i 175 grader, ca. 1,5-2 timmar.

Varför inte servera med pressad potatis till?

Enkelt och grymt gott!

 

Tinkas enklaste efterätt!

Vispa upp vanlig Vaniljvisp och häll upp det i en form.

Smula över Kakor och låt sjunka ner i vispet.

Ställ i frysen tills det nästan stelnat.

Servera - Kanongott och lättsamt!

 

Helens grönsaker i långpanna!

Skala och skiva grönsaker och rotfrukter, de du gillar. (Potatis, Paprika, Lök, Tomat, Auborgine, Morot, Majs, Palsternacka, Vitkål etc.) Blanda dem i långpannan.

Lägg i några smörklickar eller olja.

Krydda med salt, peppar, vitlök eller det du gillar.

In i ugnen 200 grader tills grönsakerna mjuknat, kanske 30min.

Strö över riven ost. In en gång till och låt osten smälta ner.

Servera gärna med grillat kött tillsammans med Helens Chilisås.

 

Helens Chilisås!

Lika delar Chilisås och flytande Honung.

Blanda väl och servera till grillat kött och grönsaker.

Mums!

 

Tinkas varma efterätt!

Välj de fruker eller bär som du gillar. Lägg dem i en ugnsform.

Bryt över vit god Choklad, gärna med crisp eller nöt/mandelblandning.

In i ugnen 200 grader tills Chokladen smält och bären blivit mjuka.

Servera till Vaniljglass.

Gott Gott!

 

Porter Shandy!

Kall, mörk Porteröl blandas med lika delar Fruktsoda.

Lägg i isbitar.

Svalkande och försvinnande Gott!

 

.

 

Metropolitan dogs!

Pups 2014!

Pups 2011!


www.haromi.se