Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

 

Pandoras dagbok!

 

 

10/10 2011

Pandora van de Waterram  Old Road´s Invincible

 

 1. 11/10 2011 - Pandora åker bil hem, från Blåsmark till Sundsvall. Hon tar resan med ro, sover och tar det lugnt. Pandora har fortfarande riklig blödning.
 2. 12/10 2011 - Dagen tillbringas i sängen varvat med lätta rastningar. Pandis äter som en häst.
 3. 13/10 2011 - Temp: 37,8 *, Midja: 38cm, Vikt:12kg. Pandora solar ute på altanen. Vovvarna får tuggben och Pandis vaktar sitt.. Oj då, temprament? Pandora har stor matlust idag. Blödningen fortsätter.
 4. 14/10 2011 - Pandora rastar snabbt på morgonen och vill därefter in och sova igen. Hon lämnas ensam en stund när Nova åker till vet. Kloklippning på em. Blödningen fortsätter.
 5. 15/10 2011 - Morgontemp: 37,8*. Städdag. Pandis ligger på bron och solar, hon har jackan på. Vi lägger ett kortare spår med 4 timmars liggtid. Pandis är väldigt energisk, hon tycker att det var jättekul. Bra att göra det superenkelt ibland också. Det är bra att hon har något att göra. Efter att ha varit i superkondition och tävlat på kappbanan är det inte helt enkelt att ställa om sig till att vara "soffhund".
 6. 16/10 2011 - En dag att softa i soffan. I dag är det dag 19 i löpet. Blödningen börjar avta. Oj vad hon äter!
 7. 17/10 2011 - Nästan ingen blödning nu. Vi låter trosorna sitta på någon dag till för säkerhets skull. Nova åker till vet. för op av svansen. Sonen vaknar tidigt av att de tokiga hundarna ylar just när vi lämnar dem. De tror antagligen att de är ensamma i hela världen. Vad glada de blev när de fick upp honom ur sängen. Sonen tog med sig hela ligan upp i sin säng, alla blev nöjda..
 8. 18/10 2011 - Pandora går ett spår i Anlags klass för domare och klarar det superbra. Hon är duktig och tycker att det är jättekul. Pandis äter mycket mat när vi kommer hem och avslutar middagen med ett tuggben, mums! Blödningen har slutat. Eftermiddags temp:38,0* 
 9. 19/10 2011 - Sonen skjuter med luftgevär och träffar burkar. Alla hundar står vid stängslet och är intresserade. Det blir en typ av "skott-träning". Pandora följer mig i hälarna, hon sover med mig varhelst jag är. Lägger jag mig i soffan så ligger hon tätt intill under filten. Går jag till sängen kryper hon genast under täcket och ligger nästan på mig. Sitter jag vid köksbordet provar hon först mitt knä men väljer att lägga sig i hundsängen som är närmast och kryper under täcket däri. Hon är så gosig.
 10. 20/10 2011 - Pandora fick ett långt spår i skogen som vi själva lagt. Det klarade hon superfint. Hon bar stolt sitt rådjur hela vägen tillbaka till bilen. Hemma blev det middag. Oj vilken matlust hon har.
 11. 21/10 2011 - En dag i softandets tecken. Korta rastningar, god mat och soffmys. Klipper klor och putsar tänder. Eftermiddagstemp: 38,2*
 12. 22/10 2011 - En halvlång skogspromenad. Stort tuggben och soffmys. Maten smakade bra i dag.
 13. 23/10 2011 - Sovmorgon, stjäl en smörgås från köksbänken i ett obevakat ögonblick - Den var god! Det blev en timmes kvällspromenad längs byvägen. Matlusten håller i sig.
 14. 24/10 2011 - Pandora är pigg och glad. När vi promenerar kråmar hon sig och ligger på i kopplet. Livet är härligt! Vi ser en brunt avslag runt vulvan.
 15. 25/10 2011 - Pandora är mjuk och go, hon äter bra på morgonen och vill gärna följa med i bilen. Vi går ett spår i Öppen Klass som hon klarar helt perfekt. Trots viltstörningar av färska spår är Pandora focuserad och går sitt spår, Hon klarar det på bästa sätt med maxpoäng, 42. Pandis får mycket beröm av domaren, hon är en stjärna!
 16. 26/10 2011 - Pandoras bruna flytning är borta, som sig bör. En timmes promenad verkar för lite för Pandora, hon hoppar runt benen och vill fånga allt, från minsta löv i rörelse till - bussar! Tokjänta!
 17. 27/10 2011 - Pandora är mysig och glad.
 18. 28/10 2011 - Jag tycker nog att Pandis är en pytte-aning fylligare i midjan. Hon har ätit bra den senaste tiden. Vi gosar i soffan. Det blir bara korta rastningar. Maten smakar jättegott idag också.
 19. 29/10 2011 - Eftermiddags-temp: 38,1*. Klo och tandvård, går fint.
 20. 30/10 2011 - I dag blev det fullt upp. Morgon med ett litet spår, därefter frukost. Pandis är inte så sugen men låter sig trugas i någon tugga.. Vi åker sedan bil upp till Sollefteå. Pandora ligger skönt och sover hela vägen. På kvällen bjuder vi henne färsk hundmat, det går lite bättre.
 21. 31/10 2011 - Pandora vill inte äta. Hon vänder bort huvudet, vill inte se matskålen. Men vid lunchtid är det någon som stulit en smörgås från köksbänken..... Pandis slickar sig belåtet om munnen där hon ligger i sin bädd - Skönt att hon i alla fall fick i sig något i dag. Eftermiddags tem: 38,0* Pandis är go och glad, hon vill gå på promenad och hon söker upp oss för att få lite kel. Hur mysig kan hon bli?
 22. 1/11 2011 - Maten verkar inte vara i hennes focus.. Jag får lirka och se där, nu slank det ner en matbit! Morot och gurka, eller vad som helst, som kommer från vårt matbord verkar vara gott.. konstigt! Det blev två halvlånga Koppelpromenad med jackor på i dag.
 23. 2/11 2011 - Pandora går ett prov i Öppen Klass viltspår, hon klarar det superbra. Ännu en 1:a med 42poäng. Det ser fint ut och hon gör det med finess. Klöven som hon spårat fram skulle hon minsann kunna sluka, men maten jag serverar i skålen hemma går inget vidare att äta. Suck, hon får lite specialmat, jag matar henne med sked..
 24. 3/11 2011 - Pandora vill absolut följa med mig när jag skall åka och handla. Ok då, häng med. Nöjd ligger hon i bilen under den korta turen. Hemma bankas det stolpar till hundhagen. Pandora hjälper till, hon skuttar runt och följer det hela med stort intresse. I dag ser vi en vitaktig seg flytning i vulvan. Den är luktlös. Det är inte så mycket att det droppar och man ser det bara om man tittar noga.
 25. 4/11 2011 - Pandora är morgontrött. Hon vill inte äta några kulor men en klick färskfoder går ner. Det var bra att hon åt lite, det var ju spårdag idag. Först var det klo och tandvård, det gick snabbt. Pandora visar ännu en gång att hon är en duktig spårhund. Pandora går ett Öppenklass-spår och får ännu en 1:a och 42poäng, maxpoäng, även denna gång. Vilken duktig tjej! Hon får mycket bra omdöme av domaren. Han vet om att hon är parad och han ser också att hon är pigg, frisk och väl förberedd för uppgiften. Hemma efter bedriften kopplar Pandis av med ett tuggben, mat är inte belöning i hennes ögon. Den lilla vita flytningen är kvar - Bra!
 26. 5/11 2011 - Morgontemp: 37,6*. Jag tycker mig se en liten rundning på Pandoras annars så platta mage. Men jag intalar mig att jag inte skall tro för mycket.. Sömntutan Pandis sover i min säng varje natt nu. Hon ger sig inte om jag inte släpper in henne i sovrummet direkt på kvällen. Hon gnyr ända tills jag öppnar grinden, då smiter hon snabbt som ögat in under täcket.. Det är klart att hon får göra det..
 27. 6/11 2011 - Sova, promenera, äta( tja det lilla) och dåsa. Det är en sån där Söndag i dåsandets tecken. Pandora söker upp sonen och spenderar dagen i hans säng. Jag tycker att Pandis juver är större än det någonsin varit vid ett vanligt löp. Klibbet i vulvan är kvar. Hmm..
 28. 7/11 2011 - Upp i ottan, klockan 08,00 är jättetidigt för Pandora. hon har lagt sig till med nya vanor. Men väl uppe så är hon pigg och glad. Pandis äter faktiskt frukost, kors i taket! I dag blev det en stor dag för Pandora. Det visade sig att hon dominerade när hon senare gick sitt sista prov i Viltspår. Pandora var jätteivrig att börja. Hon visste så väl vad det var frågan om när vi klev ur bilen. Pandis spårade så lätt och enkelt att hon utan tvekan fick sitt sista 1:a pris och blev därmed Svensk Viltspårs-Champion. Pandora fick åter igen mycket beröm och belönades med maxpoäng, 42poäng och dessutom fick hon HP!! Vilken Supergirl!
 29. 8/11 2011 - Det blev en lång morgonpromenad. Pandis är pigg och glad. Hon ligger på i kopplet och letar alla möjliga möjligheter att sprätta till, att få jaga någonting - Stolla! Jag tycker mig se att hennes mage blivit lite mulligare. Det är nästan så att jag kan hålla den i min kupade hand. Hennes mage brukar liksom välvas åt andra hållet. Men knotig är hon fortfarande på ryggen, vi skulle önska att hon hade en aning mer matlust. Det vore bra med lite mull att ha i reserv.. Hon äter dock jättebra sent på kvällen.
 30. 9/11 2011 - Morgontemp: 37,7*. Midja 38cm. Det blev en långpromenad mitt på dagen. Det är en fröjd att se Pandora så glad och nöjd, hon verkligen älskar att vara ute på tur. Maten gick ner, både en ansenlig mängd kulor och färskfoder.
 31. 10/11 2011 - Pandora tog sig sovmorgon till klockan tio. När köksbänken belamrades med älgkött vaknade hon emellertid till. Kulorna till frukost var däremot inte något som imponerade på henne, det blev färskfoder istället, allt för att hon skall må priima :) Dagens promenader blev korta, alla hade bråttom hem till köksbänken. Det torkades också hundgodis i ugnen, mums sade Pandis när godisköttet var färdigt att smaka.
 32. 11/11 2011 - Temp: 37,8*. Lång skogspromenad med Pandis i koppel (vi vill inte ha några vilda skogsmaror) Åt himla bra frukost, färskmat såklart. Kloklippning och tandvård. Pandis har alltid korta klor. Jag klipper dem ofta, men hon sliter dem också mycket själv. Tänderna ser jättefina ut, hon har knappt någon endaste prick att skrapa bort. Pandora tar vården med ro, hon finner sig i allt jag ber om.
 33. 12/11 2011 - Det blev en stor matdag, till både Pandoras och vår glädje. Vi gjorde storkok av älg och alla mumsiga lukter förstärkte nog Pandoras matlust. Hon åt med god aptit både frukost, lunch och middag. Åh, så bra! Vi gick på små korta rastningar, sedan blev det filmdag med soffmys. Det var en dag helt enligt Pandoras nya softande stil.
 34. 13/11 2011 - Morgontemp: 37,9*, Midja:41cm. Gäsp, oj vilken morgontrött tjej. Hon verkar kunna hålla sig hur länge som helst utan att gå ut på morgonen. När sängen skulle bäddas fanns det dock ingen utväg, annat än att kliva upp/ner från sängen. Dagens motion blev på eftermiddagen en lugn promenad längs grusvägen. Pandora hade bråttom ut och iväg, men snart sansade hon sig och trippade fram så fint. Vägen var ömsom frusen och ömsom tinad, dvs. lerig. Magen fick tvättas när vi kom hem.
 35. 14/11 2011 -  Temp: 38* Midja:42cm. I dag är det 35 dagar sedan Pandora parades. Hon är precis på femte veckan. Det är från och med nu magen skall växa och börja synas. Vi tog en morgonpromenad i skogen, vädret var milt men blåsigt. Marken var fuktig och stundvis lerig. Pandora fick ha jackan på sig. Jag tror inte att hon skulle ha frusit men det är onödigt att hon blir blöt. Pandis poserade sedan inne mot en ljus bakgrund. Men i själva verket är hon på bilden upptagen med att fixera och fånga en boll. Boll-lekar är kul. 
 36. 15/11 2011 - Morgontemp: 37,8*, Midja 45cm!! I dag har vi mest vilat med undantag av några små promenader till brevlådan. Pandora är go och glad. Maten smakar, idag. Det blev ordentligt mumsat både frukost middag och kväll. Till och med så ivrig, att de andra vovvarna fick skynda sig att äta sin mat. Pandis tyckte att hon hade rätt att äta deras ranson, och det har hon, vi fick fylla på i skålarna :)
 37. 16/11 2011 - Morgontemp: 37,8*, Midja 45cm. Sömntutan var inte sugen på frukost när det serverades, inte hennes egen i alla fall. Pandora bemödade sig inte om att stiga upp ur bädden när jag ställde ner matskålarna Jag tycker faktiskt lite synd om henne som inte har matlust. Det konstiga som hände i dag på morgonen var att min frukost-smörgås med ost, gurka och tomater försvann, "Puts väck"  i ett obevakat ögonblick. Det var helt tomt på fatet när jag återvände med min tekopp. - Va, var? Jag vände mig mot Pandora för att fråga om Hon sett hur det gått till, men hon slickade sig bara om munnen och vände bort blicken... Nej, inte ens hon visste vad som hänt, och hon låg ändå närmast.. Konstigt! På em. hade vi en tid hos vet. Allt är bara fint med Pandora och det ser helt perfekt ut. När kvällsmaten kom fram var Pandora jättesugen och försökte girigt att äta ur de andras skålar. Jag fick springa fram och tillbaka med matskopan för att fylla på i hennes skål, oj oj vilket matsug! :)
 38. 17/11 2011 - Temp: 37,8*, Midja 45,5cm. Pandora mår bara fint, morgontrött och supergosig. I dag när vi klätt på oss och strosade runt på gården blev Pandis förbaskad på Diva och sade ifrån. Diva som ville dra igång ett superbus, lugnade sig genast. Här skulle det minsann inte stojas och lekas!!
 39. 18/11 2011 - Temp: 37,9*. I dag promenerade Pandis i skogen. Det blev en långtur med jackan på. Marken var frusen, så magen blev inte smutsig. Pandora går med kopplet sträckt och skulle vilja springa fritt som de andra. Visst är det tråkigt för henne men det går ändå bra, hon är duktig. Kors i taket. Pandis har ätit både frukost och lunch och middag med god aptit :) Kvällen tillbringades att mysa i soffan, det var ju Idol..    Jag vet att Pandora inte kan motstå lite bus med pälsråttan. När kattleksaken kom fram, gick det lätt att locka upp henne för fotografering. Pandis vackra kropp har börjat fylla ut..
 40. 19/11 2011 - Temp: 37,8*, Det blev en långpromis i skogen. Pandora går på spänstigt och friskt. Det var kallt ute men med jacka på, blev det behagligt. Vi tog ett foto utan jacka, men då såg det genast jättekyligt ut.. Pandis åt girigt idag :) - Kanonbra! Hoppas att det fortsätter så här.
 41. 20/11 2011 - Morgontemp: 37,8*, Vilopuls: 64slag/min, Midja: 47cm. Pandora tar sig en lugn mysdag, mest eftersom det regnar ute. Det bjöds på tuggben och annan förströelse på em. det var uppskattat. Det ser också ut som om vi har fått en riktigt matglad Pandis, och gud vad skönt det är. Pandis lassar in och de andra vovvarna får akta sig så att de inte blir utan.. 
 42. 21/11 2011 - Temp: 37,8*, Vilopuls: 70slag/minut, Midja: 48,5cm, Vikt: 14,1kg. Klo och tandvård, det ser fint ut för Pandis. Idag är Pandora på 42:a dygnet, hon har gått sex veckor in i dräktigheten. det är 21 dagar kvar till den beräknade valpningen. Fostren bör nu vara ca. 7cm långa. Pandora träffade veterinären idag för en sista hälsoundersökning och allt var perfekt. Nu har hon också ett hjärtintyg-ua. precis som vi förväntat oss. I dag kände jag också för första gången en valp i Pandoras mage, det var magiskt!! Det flyter på :)
 43. 22/11 2011 - Morgontemp: 37.9*, Vilopuls: 74 slag/min, Midja: 50cm. Det är glashalt ute och Pandora får endast gå ut mycket korta turer. Det blir i stället en mysdag med mycket gos och klianden på lilla magen.
 44. 23/11 2011 - Morgontemp: 37,9*, Vilopuls: 64 slag/minut, Midja: 50.5cm, Puls efter promenad: 84 slag/minut. Det var kyligt och rått ute. Jackorna måste på, när Pandora hängde med på en skogspromenad. Det visade sig vara jättemysigt i skogen, inte alls så halt och hårt som på vägen. Pandis var ivrig och glad att få röra på sig(även om hon nu bara får gå kopplad). Det var ju några dagar sedan vi sist var på skogspromis. På kvällen "hjälpte Pandora till" att baka bullar. Det blev av den anledningen, massor med bullar i ugnen :) Även idag fick jag en liten puff från den/de underbara där inne i magen..
 45. 24/11 2011 - Morgontemp:37.8*, Vilopuls: 70 slag/minut. Puff, puff.. Kände några fler små pickanden idag, det är jättemysigt! Pandis gick ut och rastade i den nya större hagen. Hon var inte så imponerad av det nya staketet trots att jag gick runt och berättade för henne om vad stort det nu blivit. Pandis ville fort in till sängvärmen igen. Vid lunch åkte jackorna på och det blev en kort tur längs byvägen. Idag åts maten med god aptit.
 46. 25/11 2011 - Morgontemp: 37,7*, Vilopuls: 68 slag/minut, midja: 51cm, em. temp: 37,6*, em. puls: 88 slag/minut. Pandora har börjat äta i mindre portioner, men fler gånger per dag. Frukost, lunch och middag avklarades fint. Kvällsmaten återstår. I dag blev det blev en städdag inför den kommande ljus-tändningen på Söndag. Pandis övervakade stilla, det hela från sin plats i soffan. Pandora är betydligt mycket lugnare nu. Hon reser sig sällan i onödan. Maten kan hon lika gärna äta liggande, när jag ställer hennes skål tillräckligt nära :).. Lilla Pandora mår bara bra. Det ser absolut ut som om hon börjat ställa in sig på sitt nya liv som en mogen, förnuftig mor. Det känns skönt att se att hon har pondus och tar livet med ett stort lugn. Pandora är en lågtempare men nu känner hon sig varm ofta. Under täcket orkar hon ligga endast en kort stund. Flåsande kommer hon fram och fläker sen ut sig på det betydligt kallare golvet. Det är väldigt olikt Pandora att ligga på kalla golvet. Pandoras juver har också mognat betydligt, de har ökat i storlek och konsistens, för att förbereder sig för laktation. Pandis midja har däremot inte ökat så mycket de senaste dagarna, men hon har liksom fått en liten hängmage framför midjan:) Klo och tandvård gick fint!
 47. 26/11 2011 - Morgontemp: 37,8*, Puls: 60 slag/minut, Midja: 52,5cm. Det blev en stilla dag med små korta turer. Matlusten håller i sig. Pandora vill leka bollekar. Då kommer försiktigt med en boll i munnen, hon står stilla framför och viftar intensivt på svanstippen. Pandis ger mig bollen i handen och jag håller den en stund. Utan att slänga iväg bollen ger jag den tillbaka. Så, leker vi bollekar nu och Pandis är nöjd med det lilla.
 48. 27/11 2011 - Morgontemp: 37,8*, Puls: 70 slag/minut, Midja: 53cm. Idag fick Pandora gå ut på tur i en vintervärld. Det snöade hela dagen, det kom säkert en decimeter snö. Pandora travade iväg med en härlig energi. Däremot var hon inte jättesugen på att stanna kvar ute på gården när vi kom hem. Pandis gick till bron så fort hon fick chansen. Hon ville in till värmen från vedspisen. Det är klart att hon fick gå in.. Alla dagens måltider åts med god aptit. Till mellanmål bjöds det morötter och det älskar Pandora.
 49. 28/11 2011 - Morgontemp: 37,9*, Puls: 70 slag/minut, Midja: 54cm, Kvällstemp: 37,6*. Idag är Pandora 7 veckor in i graviditeten. Oj, vad tiden går... Pandoras mage är fin. Nu syns det verkligen att hon är dräktig. Jag kan känna valparna röra sig där inne. Jodå, för nu säger jag dom. Jag har bestämt att det måste vara mer än en valp. Det är omöjligt att det kan röra sig så mycket och på så skilda håll om det bara vore EN valp!..Eller? Pandora gick en härlig promenad i skogen på eftermiddagen. Det blev till att pulsa fram och göra egen väg, men det stoppade naturligtvis inte pandora och gänget. Pandis gick längst fram i kopplet, alert och sugen att få se skymten av en harpalt eller en rådjursrumpa.
 50. 29/11 2011 - Morgontemp: 37,7* Puls: 72 slag/min, Midja:55cm. I dag kunda jag känna ett litet runt huvud mellan mitt pekfinger och tummen. Det var ca. 2,5cm i diameter. Jag kan också hur en liten kropp vrider sig förbi under min hand. Lättas är att känna under magen när Pandora ligger på sidan. Idag tycktes jag också känna små stampanden vid pandis revbenskant, långt uppe på ryggen..? 
 51. 30/11 2011 - Temp:37,6*, Puls e. prom: 90 slag/min, Midja: 56,5cm. (Öh, midja?.. Det är svårt att riktigt hitta midjan nu) Det regnade hela dagen och Nää, Pandis ville inte gå ut på tur. Vid lunch kom solen fram och dåå var snartmamman sugen att hänga med. En kort tur längs vägen var precis lagomt. Det blev tvätt av mage och i alla små veck runt tuttarna. Småttingarna rör sig hela tiden, det är ljuvligt.
 52. 1/12 2011 - Temp: 37,7*, Puls: 72 slag/min, Midja: 57cm. Pandora vill helst äta de andras mat till frukost, okej då, det fick hon väl..! Vi gick en promenad i skogen, en långsam men mysig tur på mossa och bland mycket gamla träd. Pandora håller koll på alla ljud, lyssnar och spanar. Pandora älskar att gå i skogen.
 53. 2/12 2011 -  Morgontemp:37,7*, Puls: 84 slag/minut, Midja: 58cm. Tand och klovård, Pandora har fina tänder och som vanligt knappt något att klippa på klorna. I dag äter Pandora upp nästan hela frukosten. Den och de andra måltiderna är små, men eftersom hon äter så många gånger under dagen så vet jag att hon till slut får i sig en hel dagsranson. Det verkar också som om hon får sura uppstötningar. Som om det är lite för trångt om utrymmet.. Pandis står och sväljer och sväljer, ibland rapar hon till och det kommer upp en liten "blurp". I natt kräkte hon en fläck på mitt täcke och vi fick bädda om. Jag känner mig inte orolig, för hon är inte magsjuk eller har stora kräkningar. Det här är nog fullt normalt. Pandora är go och glad, det är huvudsaken.   
 54. 3/12 2011 - Morgontemp:37,5*, Puls: 81 slag/min, Em.Temp: 37,6*. I dag har Pandora tagit det lugnt. Hon har sovit, gosat i soffan, hjälpt till att smaka sockerkaka och varit på två korta promenader. Hon har ätit små portioner mat, helt ok. Mjölkproduktionen förbereder sig. Hennes två nedersta juver hänger som två spenar :) Det är ovant att se Pandis så, men hon är vacker.
 55. 4/12 2011 - Morgontemp: 37,7*, Puls: 80 slag/min, Em. Temp: 37,6*. Pandis mår bara fint. Vi tog en härligt, krispig skogspromenad idag. Ca. 40 minuter var vi ute och strosade bland snötäckt mossa och träd. Pandora blir så härligt nöjd och avslappnad av att vara i skogen. Hon rastar ordentligt och mår bra i kropp och knopp.  Det synst tydligt nu, att Pandis har ett annat tempo i kroppen på våra promenader (ha ha, men i magen är det ett fasligt tempo). Vi får se hur det blir den här sista tiden, spännande...
 56. 5/12 2011 - Morgontemp:37,7*, Puls: 89 slag/minut, Midja:58cm. I dag är det 8 veckor sedan Parning och det är ca. 1 vecka kvar innan valpning. Pandora är lugn och mysig. Hon flyttar sig mellan husets liggplatser för att fortsätta vara i centrum. Hon kommer på plats, oftast med en liten duns. Om det inte är något intressant som händer så passar hon på att dåsa. Mitt på köksgolvet kan hon ligga när det är fullt pådrag med diverse andra aktiviteter. Självklart har hon koll på allt som händer, men jag upplever att hennes känsloläge är utan dalar och höga toppar, det är inga stora utspel... En svansviftning och ett litet öronspel är ibland det enda som avsöjar att hon är "med" i händelserna. Pandora är faktiskt otroligt härlig och cool. Det märks att hormonerna är på plats, Pandora utrtrålar lugn och trygghet. Pandoras kropp förbereder sig också för valpning. Förändring sker varje dag. Hennes möjlkkörtlar ser ut att kunna fyllas med mjölk när som helst. Pandoras ligament i ryggen, länden och bakdelen har börjat mjukna, jag ser att hon liksom blivit "fattig" på ryggen. Pandora har fått en typ av päronform uppifrån sett, eller nästan, som om hennes kropp har fått "kjol". Det är svårt att förklara.. Pandis är i alla fall mest av allt, en mycket go och glad vovve..
 57. 6/12 2011 - Morgontemp: 37,8*, Puls: 88 slag/min, Dagtemp: 38,8*, Dagpuls: 113 slag/min. Pandora gick en lugn promenerad i skogen, hon var pigg och ville nosa överallt. På em. jagade hon katten över gårdsplanen. Med små struttiga språng låtsades hon hinna ikapp, men det gick förstås inte. Pandora är inte snabb nu och var heller inte svår att kalla tillbaka. Lilla busjänta, inte springa nu! :) I dag var inte Pandora så himla matglad. En kula här och en kula där.. Då tog jag fram en burk med hundmat, jodå, då gick det bättre. Var skall detta sluta - Gåslever?
 58. 7/12 2011 - Morgontemp: 37,0*, Puls: 90 slag/minut, em. Temp: 37,3*, Kvällstemp: 37,2*. Det blev en skogspromenad på morgonen och en vägpromenad på kvällen. Pandora går långsamt och nosar på alla snöklumpar och färgade fläckar vi passerar. Hon är fullt upptagen med sitt och låter sig inte jäktas. Jag tror att pulsen har ökat därför att det är mer kropp att bära runt på. Jag tror också att tempen inte indikerar valpning ännu. Säkert skall hon ner på 36* när det börjar bli dags. Men det är mina gissningar...
 59. 8/12 2011 - Morgontemp: 36,7*, Puls: 100 slag/min, Dagstemp: 36,7*, Puls: 98 slag/min, Em.temp:36,1*, Puls: 100 slag/min, kvällstemp: 36,6*, Puls: 88 slag/min, senkvälltemp: 36,7*. Pandora rastade fort på morgonen, sedan återvände hon till sängen och tänker visst ligga där och gona hela dagen... (tempen, kan vara ett tecken..) Pandora följer med ner till brevlådan på em, hon tar faktiskt en liten språngmarsh tillbaka upp till huset. Pandis vill ligga idag och hon byter sängplatser, växlar mellan varma och kalla ställen. Hon har faktiskt provat att krafsa lite bland filtarna i sängen.. Pandora har en ökad flytning, den är ofärgad och luktlös. Mjölken finns i juvren, det vätskar vit mjölk i de sista spenparet.
 60. 9/12 2011 - Morgontemp: 36,5*, Puls:108 slag/min, Dagstemp: 37*. Det har varit en stökig natt. Pandora har "bäddat" min säng, typ 15 gånger! Hon har förvärkar, det är nog inte långt kvar nu. Pandora är tidvis bekymrad, hon hässjar och byter ställning. Men däremellan ligger hon och sover. Pandis vill inte äta någon fast föda men hon kunde tänka sig lite uppvispat ägg. NU KOMMER DE, EN SVART KL 13,40!! Pust, nu skall vi vila. Pandora, har fått sju fantastiska ungar, 2+5. Hon har varit helt otroligt duktig och klarat sin nya roll med glans. Valparna är starka och friska, de väger mellan 270-320g. Färgerna är svart, ljus och mörk beige och brindel. Vilken otrolig upplevelse! Valparna har också fått en egen dagbok: Puppies diary!   
.

 

Metropolitan dogs!

Pups 2014!

Pups 2011!


www.haromi.se